Великоберезнянська громада, Закарпатська область / Проєкт “Вода – джерело життя”

Великоберезнянська громада, Закарпатська область / Проєкт “Вода – джерело життя”

Ми продовжуємо ділитися історіями успіху представників місцевих громад, що взяли участь у проєкті “Складання карт можливостей для громад”, який проводився у рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» у партнерстві з громадською організацією «GoLOCAL».

Історія успіху 2: Великоберезнянська громада, Закарпатська область / Проєкт “Вода – джерело життя – збереження спільної природної спадщини Карпат у громадах Ольшаниця та Великий Березний шляхом покращення управління стічними водами”

Сьогодні представляємо історією Софії Слобідської, яка виграла грант на реалізацію амбітного проєкту “Вода – джерело життя” в рамках транскордонної програми “Interreg NEXT Польща — Україна 2021-2027”, спрямованого на збереження спільної природної спадщини Карпат у громадах Ольшаниця та Великий Березний шляхом покращення управління стічними водами у смт. Великий Березний, Закарпатської області з бюджетом 2 255 407,80 євро. 

Основною метою проєкту є зменшення забруднення навколишнього середовища шляхом розвитку каналізаційної інфраструктури та покращення управління стічними водами. Проєктом передбачається будівництво самоплинних трубопроводів, напірного трубопроводу та каналізаційних насосних станцій, оглядових колодязів та колодязів-дощоприймачів. 

Проєкт принесе безпосередню користь кільком цільовим групам. Місцеві органи влади отримають покращене управління водовідведенням, що дозволить розширити технічну інфраструктуру та покращити стан навколишнього середовища, сприяючи соціально-економічному розвитку. 1360 мешканців населених пунктів, де відбуватимуться будівельні роботи, відчують безпосереднє покращення умов життя, створюючи можливості для підключення домогосподарств до нової системи водовідведення. 250 студентів, які взяли участь у воркшопах, підвищують свій рівень знань, екологічної свідомості та практичних навичок, а керівництво комунального підприємства Великого Березного отримає безпосередню користь від покращення ефективності та якості надання послуг.

Історія Софії Слобідської демонструє, що підготовка та наполегливість може сприяти вагомим змінам задля добробуту цілого міста. 

Ми щиро вдячні пані Софії та бажаємо їй успіхів та наснаги в реалізації цього масштабного проєкту, а також нових перемог в майбутньому!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *